Annonsere på facebook? Bruk Video!

Mario Vasquez
Mario VasquezContent Manager

Mario Vasquez   •   Februar 2018

Det er en egen kunstform å fortelle historier på mobil, og den drives av personer som velger hva de ser på, og hvor lenge. Jo raskere videoannonsen din formidler budskapet ditt og fanger folks oppmerksomhet, desto større er sannsynligheten for at folk husker det de ser.

Gjør et inntrykk på publikumet ditt, med tipsene våre for videoannonser på mobil.

Hva vil det si?

Mobil betyr hurtighet. Det tar folk bare 1,7 sekunder å fordøye mobilinnhold på Facebook sammenlignet med 2,5 sekunder på datamaskin. Minner lages på et øyeblikk. Folk kan huske innhold fra nyhetsoppdateringen på mobil etter bare 1/4 sekund. Takket være mobilen har bedrifter og merkevarene deres aldri vært nærmere kundenes hjerter. Og med video på mobil kan markedsførerne skape en enda sterkere følelsesmessig tilknytning.

1. Fang oppmerksomheten raskt
Jo raskere du fanger oppmerksomheten i en videoannonse, jo bedre. Annonsere med video på Facebook

Undersøkelser gjort av Facebook, oppdaget at opptil 47 % av verdien i en videokampanje ble levert i løpet av de første 3 sekundene, mens opptil 74 % av verdien ble levert i løpet av de første 10 sekundene. Begynn med de mest fengende elementene. Få folk interessert med det mest engasjerende innholdet. Velg miniatyrbilder som fanger folks oppmerksomhet. Begynn med flotte bilder av produktene dine og livlige bakgrunner. Plasser «helten» foran i sentrum. Hvis du har en kjendis, en gjenkjennelig figur eller en kjær merkevare, lar du folk få vite det med en gang. Få med merkevareidentiteten tidlig. Annonser med merkevarer og budskap de første 10 sekundene kan effektivt nå 3 ganger så mange folk. Bruk engasjerende innleggstekst. Legg til interessant, provoserende eller overraskende innleggstekst som utfyller annonsen.

2. Tilpass design for avslått lyd
I en nylig undersøkelse krevde 76 % av vurderte videoannonser lyd for å bli forstått. Fortell historien din visuelt. Bygg opp historien din med bilder, slik at budskapet kan forstås uten lyd.
Bruk tekst og grafikk til å levere budskapet ditt. Kommuniser med tekstoverlegg, typografisk behandling og grafikk for å fortelle de viktigste delene av historien, slik at folk kan lese budskapet ditt klart og tydelig. Du kan også prøve med undertekst på annonsen.

3. Ram inn din visuelle historie
Skjermen er mindre, så du må fortelle historien din visuelt for å skape oppmerksomhet og få budskapet tydelig frem. Utforsk forskjellige rammer.Du kan ramme inn videoen i kvadratisk format for å utnytte mer av plassen på en mobilskjerm og få mer oppmerksomhet til annonseinnholdet. Fremhev viktige elementer. Fokuser på viktige rammer som vil fange blikket til seerne og forsterke budskapet ditt. Lag visuelle overraskelser. Prøv å leke med dimensjoner eller bevege deg mellom forgrunnen og bakgrunnen.
Det finnes ingen løsning som passer for alle når det gjelder mobil, og det er viktig å finne ut hva som fungerer med ditt målpublikum. Eksperimenter for å lære. Det er bortimot ubegrenset hva du kan teste i annonsene dine, fra forskjellige videoer til nye tilnærmingsmåter for tekst. Så kort som mulig og så lang som nødvendig. Oppmerksomhet er en gave, fortell historien din så raskt du kan, samtidig som du får frem hovedbudskapet ditt.
Vil du få flere gode råd til ditt innhold på Facebook?

Du kan kontakte oss her, så tar vi en uformell prat om hvordan vi kan hjelpe din bedrift i gang med en sosial strategi og innholdsplan.

2018-07-25T09:11:57+00:00